مجله کمپانی آلان

نئوپان در چه صنایعی مصرف دارد؟

نئوپان در چه صنایعی مصرف دارد؟

شاید برای شما نیز سوال باشد که نئوپان در چه صنایعی مصرف دارد؟ نئوپان یک نام تجاری فراورده ای است که از تراشه های بسیار ریز چوب ساخته می شود . نئوپان محصولات چوبی مهندسی‌شده‌ ساخته شده از خرده‌چوب‌هایی مثل تراشه‌های کارخانه‌های اره‌کشی یا خاک‌اره به همراه رزین مصنوعی یا چسب‌های مخصوص دیگر است که پرس و فشرده شده باشد. نئوپان‌ یک فراورده‌ی کامپوزیتی است.

نئوپان یک پنل چوبی مصنوعی است که از چوب‌های ریز کوچک و ذرات چوبی به همراه چسب و فشارهای زیاد تولید می‌شود. این جنس پنل به دلیل قیمت مناسب، زیبایی و مقاومت بالایی که در برابر خراش، ضربه‌ها و رطوبت دارد، در بسیاری از مصارف مصنوعات چوبی و ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ادامه این مطلب آلان کمپانی با ما همراه باشید تا شما را موضوع اینکه نئوپان در چه صنایعی مصرف دارد؟ آشنا کنیم.

تاریخچه نئوپان چیست؟

اولین قطعه‌ی نئوپان در آلمان در سال 1887 و در طی جنگ جهانی دوم به صورت نمونه‌های صنعتی در برمن تولید شد. علت ساخت این محصول آن بود که در سال های 1940 چوب کافی و مقرون به صرفه برای ساخت تخته های چند لایه وجود نداشت در نتیجه و در پی کمبود چوب‌ها و ایجاد چنین نیازهایی اولین نئوپان ها تولید شدند.

تخته خرده چوب تاثیر بسیار زیادی در متحول شدن صنعت مبلمان اداری، منزل و تجهیزات آشپزخانه ای داشته است در اوایل 1950 استفاده از این محصول ابتدا برای ساخت مبلمان آشپزخانه ای استفاده میشد ولی رفته رفته در صنعت دکوراسیون و مبلمان اداری در سراسر دنیا از جایگاه ویژه ای برخوردار شد و در ساخت انواع میز مدیریت به کار رفته است.

مزایای نئوپان

نئوپان دارای مزایای زیر است:

قیمت مناسب: نئوپان نسبت به سایر محصولات چوبی مانند  MDFها و چوب‌های طبیعی، قیمت مناسب‌تری دارد.

وزن سبک: نئوپان وزن سبکی دارد و حمل و نقل آن آسان است.

مقاومت در برابر ضربه: نئوپان در برابر ضربه مقاومت خوبی دارد.

سهولت در برش و شکل‌دهی: نئوپان به راحتی برش و شکل‌دهی می‌شود.

مزایای نئوپان

معایب نئوپان

نئوپان دارای معایب زیر است:

مقاومت کم در برابر رطوبت: نئوپان در برابر رطوبت مقاومت کمی دارد و در صورت تماس با رطوبت، متورم می‌شود.

مقاومت کم در برابر آتش: نئوپان مقاومت کمی در برابر آتش دارد و در صورت آتش‌سوزی، به سرعت شعله‌ور می‌شود.

عدم زیبایی ظاهری: نئوپان به خودی خود ظاهر زیبایی ندارد و معمولاً با روکش‌های چوبی یا پلاستیکی پوشانده می‌شود.

سازگار نبودن با محیط زیست: به علت استفاده از مواد شیمیای در ساخت آن ، با محیط زیست سازگار نیست و برخی از مطالعات نشان داده که مواد شیمیایی که در ساخت آن استفاده می شود به نوعی باعث بروز بیماری هایی از جمله سرطان در انسان می شود.

کاربردهای اصلی نئوپان

نئوپان کاربردهای بسیار گسترده‌ای دارد و در صنایع‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. از جمله کاربردهای اصلی نئوپان‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

ساخت مبلمان: نئوپان یکی از مواد اصلی در ساخت مبلمان است و در تولید قطعات مختلف مبل مانند میز، صندلی، کمد و … مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ساخت کابینت: نئوپان در ساخت کابینت‌های آشپزخانه، سرویس بهداشتی و … مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ساخت درب و پنجره: نئوپان در ساخت درب‌های داخلی و خارجی و پنجره‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ساخت روکش دیوار: نئوپان برای روکش‌های دیوار در ساختمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 ساخت جعبه و بسته‌بندی: نئوپان در ساخت جعبه‌ها و بسته‌بندی‌ کالاهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

روش های ساخت نئوپان

این محصول از سه روش عمده‌ی زیر ساخته می شود:

نئوپان پرس صفحه ای: در این روش نئوپان از ذرات تخته‌ های چوبی که به یک جهت مرتب و مشخص شده اند ساخته می شود که از انواع آن می توان به تخته های یکنواخت یک لایه و سه لایه اشار کرد.

نئوپان پرس قالبی: در این نوع ورق نئوپان صفحات پرس شده به شکل قالبی و در شکل های متفاوت فرو رفته ، برآمده ، پروفیل دار و … هستند و تنها تفاوت آن با روش پرس صفحه‌ای شکل ظاهری آن است.

نئوپان پرس غلتکی : در این روش مخلوط خرده‌های چوب که ماده‌ی اصلی تشکیل دهنده‌ی نئوپان است به همراه سایر مواد تشکیل دهنده‌ی آن از جمله چسب از بین غلتک هایی که حرکت چرخشی (دورانی ) دارند عبور کرده و به این ترتیب ضخامت آن به صورت کاملا یک دست در می آید.

انواع‌نئوپان بر اساس روش ساخت

نئوپان‌ها بر اساس روش ساخت، به سه دسته زیر تقسیم می‌شوند:

  • نئوپان حاصل از برش صفحه ای
  • نئوپان حاصل از برش قالبی
  • نئوپان حاصل از پرس غلتکی
  • انواع‌نئوپان بر اساس روکش آن

این چوب‌ها براساس روکش  به چهار دسته‌ی زیر تقسیم می‌شوند:

  • تخته چوب بدون روکش
  • تخته چوب با روکش طبیعی
  • تخته چوب با روکش مصنوعی
  • تخته چوب لاک‌کاری شده

راه های تشخیص نئوپان از MDF

ورق های نئوپان و MDF در صورتی که بدون روکش باشند به راحتی میتوان آنها را از لبه ها  تشخیص داد. در صورتی که دارای روکش باشند و لبه ها نوار PVC چسبیده باشد با توجه به یکی بودن نوع روکش در اکثر مواقع، قابلیت تشخیص ندا‌‌رند.

برای مطمئن شدن از اینکه ورق‌های استفاده شده نئوپان است یا MDF باید تکه ای از آن را برش دهید و یا قسمتی از نوار PVC کنده شود.

راه های تشخیص نئوپان از MDF

قیمت نئوپان

قیمت این فرآورده، با توجه به عوامل زیادی، متغیر است. در صورتی که قصد استفاده از چوب‌های نئوپان را در ساخت دکوراسیون منزل خود دارید مناسب‌ترین روکشی که می‌توانید از آن استفاده نمایید روکش های ملامینه است.

پس از انتخاب رنگ مورد نظر و در نظر گرفتن بودجه‌ی خود می‌توانید مناسب‌ترین محصول را برای منزل خود انتخاب نمایید.

امروزه در صنعت مبلمان، دکوراسیون و ساخت قطعات چوبی، از متریال و مواد اولیه متعددی استفاده می‌شود. قیمت بالای چوب‌های طبیعی باعث شده تا این روزها افراد جایگزین‌های مختلفی را برای آن در نظر بگیرند.

نئوپان یکی از کاربردی‌ترین موارد در این حوزه محسوب می‌شود که شما می‌توانید از آن استفاده کنید. در بخش‌های قبلی به صورت کلی به این موضوع پرداختیم که نئوپان چیست و چه کاربردهایی  در حوزه‌های مختلف دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *